Törökbálinti Református Egyházközség

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hit- és erkölcstan


Sok helyen hallhattak már arról, hogy a nemzeti köznevelésről szóló törvény egy új lehetőséget nyújt Önök és gyermekeik számára. 2013-ban, a beiratkozáskor minden állami általános iskolában a leendő elsős és az ötödik osztályos gyermekek szülei két tantárgy közül választhatnak gyermekük számára: erkölcstan, vagy hit- és erkölcstan. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Az alábbiakban találhat néhány választ ezzel kapcsolatban.


KÖTELEZŐ LESZ A HIT- ÉS ERKÖLCSTAN? Nem lesz kötelező a hit- és erkölcstan. Két tantárgy közül valamelyiket kell választani az erkölcstan és e helyett választható alternatíva a felekezeti hit- és erkölcstan.


MIÉRT JÓ, HA A GYERMEKEMNEK A HIT- ÉS ERKÖLCSTAN ÓRÁT VÁLASZTOM? Egyrészről, mert az alapműveltség része a Biblia ismerete. Másrészt a hit- és erkölcstan órákon szentírási történetek alapján kerülnek elő olyan fontos témák és kérdések, amelyek feldolgozása segítheti gyermeke eligazodását az élet apróbb és nagyobb dolgaiban Így egyszerre kapnak ismeretet a Bibliáról és bibliai történetekről, valamint a keresztyén értékrend alapjaival is megismerkedhetnek.


TANULNAK-E ERKÖLCSTAN ÓRÁN ELŐKERÜLŐ TÉMÁKRÓL A HITTANOS GYEREKEK? Igen, a hit- és erkölcstan része az erkölcsi nevelés is. Minden évfolyamon, a bibliai történetekhez kapcsolódóan szóba kerülnek erkölcstani témák. Például család, barátok, kortárs csoport hatása, lelki egészség, testi-lelki tulajdonságok, elfogadás, empátia stb.


KI TARTJA A HIT- ÉS ERKÖLCSTAN ÓRÁKAT? A helyi református egyházközség által megbízott személy: a lelkipásztor vagy református hittanoktatói végzettséggel rendelkező, felkészült pedagógus.


MIT KELL TENNEM, HA AZ ELSŐS GYEREKEM RÉSZÉRE A HIT- ÉS ERKÖLCSTANT SZERETNÉM VÁLASZTANI? A beiratkozás során – legkésőbb április 30-ig – nyilatkoznia kell az iskolában arról, hogy a hit-, és erkölcstant választja a gyermeke számára.


MI A SZÜLŐ TEENDŐJE, HA ÖTÖDIKES LESZ A GYERMEKE? Május 20-ig nyilatkoznia kell az iskolában az erkölcstan vagy a hittan választásáról.


HOL LEHET A HITTANÓRÁKKAL KAPCSOLATBAN TOVÁBB INFORMÁCIÓKAT TALÁLNI? (TANTERV, TANKÖNYV STB.)
Honlap: www.reformatus.hu/gyik/hittan/
E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Szeretettel várjuk gyermekeiket 2013. szeptember 1-jén a református hit- és erkölcstan órákon!

 

Rendszeres alkalmak

Istentisztelet
Vasárnap 10.00

Gyermekistentisztelet
Vasárnap 10.00

Bibliaóra
Csütörtök 18.00

Ifjúsági óra
Péntek 17.30

Énekkari próba
Péntek 18.30

Gyülekezeti nap
Minden hó első szombat
reggel 8.00

Elérhetőség

Törökbálinti Református Egyházközség

2045 Törökbálint József Attila u. 31.

Hivatali fogadóidőpontok:

Vasárnap: 11-12

Időpont egyeztetéssel bármikor. 

Mobil: +36 30 639-64-41

Email: info@tbref.hu

Gyülekezetünk bankszámlaszáma:
GIRO:
10918001-00000429-19890002  HUF
IBAN:
HU98 1091 8001 0000 0429 1989 0002
Számlatulajdonos neve:
Törökbálinti Református Egyházközség